La nostra comunitat

Av. Mistral, 85-87

08015-Barcelona

 

Qui som, d'on venim i en que creiem


increase font sizedecrease font size  


Som un comunitat cristiana, històricament entroncada amb la Reforma protestant del segle XVI i el moviment de renovació que es va produir a diferents indrets d'Europa el primer quart del segle XIX. Els creients es reunien en un lloc per a participar lliurement del culte a Déu i tots es tractaven com a germans en Crist. D'aquí ve que des de fora ens anomenessin Assemblees dels Germans. Per a nosaltres la Bíblia es la paraula de Déu i única norma de fe i conducta.

Prediquem l'Evangeli de la gràcia i aquells que creuen, donen testimoni de la seva fe pel bateig d'immersió i son admesos com a membres de la comunitat.

L'església evangèlica de la Av. Mistral la va fundar un grup de matrimonis de l'església del carrer Terol aprofitant els temps de llibertat que va portar la segona República, amb el desig de proclamar l'Evangeli en el barri de Sant Antoni de Barcelona. El local de culte es va inaugurar el 29 de novembre de 1931.Com a cristians evangèlics, acceptem la Revelació de Déu en tres persones (Pare, Fill i Esperit Sant) donada en les Escriptures de l'Antic i del Nou Testament, i confessem la fe històrica de l'Evangeli que es proclama a les seves pàgines. Afirmem, per tant, les doctrines que considerem decisives per comprendre la fe i que s'han d'expressar en amor, en el servei cristià pràctic i en la proclamació de l'Evangeli:


  • La sobirania i la gràcia de Déu el Pare, Déu el Fill i Déu l'Esperit Sant en la creació, la providència, la revelació, la redempció i el judici final.

  • La divina inspiració de la Sagrada Escriptura en els seus documents originals i, per tant, la seva credibilitat total i la seva suprema autoritat en tot el que afecta a la fe i a la conducta.

  • La pecaminositat universal i la culpabilitat de l'home caigut que comporta la ira de Déu i la condemnació.

  • El sacrifici vicari del Fill de Déu encarnat, únic fonament suficient de redempció de la culpabilitat i del poder de pecat, així com de les seves conseqüències eternes.

  • La justificació del pecador només per la gràcia de Déu, per mitjà de la fe en Crist crucificat i ressuscitat dels morts.

  • L'obra de l'Esperit Sant que il•lumina, regenera, mora en el creient i el santifica.

  • El sacerdoci de tots els creients, que en la unitat de l'Esperit Sant, constitueixen l'Església universal, el Cos del qual Crist és el Cap, compromesos pel manament del seu Senyor a la proclamació de l'Evangeli a tot el món.

  • L'esperança de la tornada visible del nostre Senyor Jesucrist en poder i glòria, la resurrecció dels morts i la consumació del Regne de Déu.


VISITEU AQUESTES SECCIONS

BALUARTE

El butlletí de l'esglesia amb articles, noticies, poesia i les activitats previstes pel període corresponent. La seva publicació es bimestral i es pot descarregar

VERDAD VIVA

El suplement bimestral evangelístic de Baluarte que aporta un missatge d'esperança per aquells que encara no han rebut a Crist com a Senyor i Salvador.

MISSATGES DOMINICALS

La Paraula de Déu que cada diumenge al matí s'ofereix per diferents predicadors des del púlpit de l'esglesia , aqui en format d'audio.